• Kategorie
  • Parametry
  • Woki i głębokie patelnie typu Wok

Wok do Twojej kuchni

Patelnia wok nie tylko do kuchni orientalnej

W naszym sklepie internetowym znajdziesz wok do gotowania, który ułatwi przygotowywanie posiłków w każdej kuchni. To praktyczne naczynie sprawdza się nie tylko do gotowania kuchni azjatyckiej. Jest to sprzęt, który skraca czas przygotowywania potraw, a ponadto sprawia, że przy użyciu jednego urządzenia można przygotować obiad dla całej rodziny. Jednogarnkowe dania są coraz bardziej popularne, ponieważ do ich przygotowania nie potrzeba wiele czasu. Oprócz tego późniejsze umycie jednego naczynia jest znacznie mniej uciążliwe, niż sprzątanie po przygotowywaniu posiłków w wielu różnych garnkach i patelniach.

Wok na indukcję w korzystnej cenie

Tradycyjny wok został stworzony z myślą do opalania nad ogniem. Obecnie na ryku znajdziesz również wok na indukcję, nie tylko na płytę gazową. Taki kupisz także w naszym sklepie internetowym. Ma on spłaszczone dno i może być wykonany ze stali nierdzewnej lub węglowej. Taka specyfikacja sprawia, że naczynie niezwykle szybko nabiera pożądanej temperatury. Patelnia wok dostępna w naszej ofercie wyróżnia się bardzo korzystną ceną. Wysoka jakość wykonania da Ci dodatkowo gwarancję, że naczynie będziesz mógł używać przez bardzo wiele lat. Jest to zatem intratna inwestycja do Twojej kuchni.

Wok żeliwny i jego odporność

Tradycyjny wok jest wykonany z żeliwa, jednak w naszej ofercie kupisz również wok stalowy. Pierwszy jest dość ciężki i wymaga więcej czasu, aby się nagrzać. Jest przy tym również niezwykle odporny na uszkodzenia. Materiałem, który świetnie zastępuje w tym przypadku żeliwo jest stal. Jest to znacznie lżejsza alternatywa, która również szybciej się nagrzewa. Wok stalowy sprawdzi się w kuchni każdego amatora, który nie ma wprawy w przygotowywaniu posiłków przy użyciu takiego naczynia.

Wok i jego pielęgnacja

 

Jeżeli zależy Ci na tym, aby jak najdłużej cieszyć się użytecznością zakupionego sprzętu, postaw na odpowiednią pielęgnację. Po każdym użyciu wok należy dobrze umyć – zarówno w środku, jak i na zewnątrz. Nie można przy tym pominąć spodu patelni. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek gazowych. Użytkownik nie powinien również doprowadzać do porysowania powierzchni, ponieważ wtedy patelnia straci swoje właściwości, a jedzenie może zacząć do niej przywierać. Będzie to również miało negatywne skutki dla utrzymania stałej temperatury patelni.